-VOCNA BAKLAVA-
Skuhati pa ohladiti sirup od
-1/2 l VODE
-2 SOLJICE SECERA
-POLA LIMUNA
Umutiti smjesu za premazivanje kora od:
-3 JAJA
-2 SOLJICE SECERA
-1 MALA PAVLAKA
-1 SOLJICA ULJA
-1 PRASAK ZA PECIVO
Posebno oguliti i izrendati
-4-5 KISELIH JABUKA
-OCISCENE VISNJE(oko 200 gr)
-SOLJICA SUVIH BRUSNICA (grozdjica)
Kore za baklavu redati u pouljenu tepsiju i svaku premazivati sa vec pripremljenom smjesom.Na polovini potrosenih kora staviti fil od visanja i jabuka pa opet nastaviti redati i premazivati kore.Na kraju baklavu prvo izrezati,pa je preliti sa ostatkom fila,pa prekriti sa zadnjom korom.Peci oko pola sata na 200 stepeni,pa je preliti vrucu sa prohladjenom agdom.
Нема коментара:
Постави коментар