субота, 19. јануар 2013.

-TIRIT PITA-


-TIRIT PITA-

Tijesto:
-500g
-brašna
-2-3 kašike ulja
-malo soli
-voda

Način pripreme:
U brašno staviti ulje i so pa vodom zakuhati dvije jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje.
Jufke razviti, prosušiti, nožem isjeći na komade koje na plati ili ringli treba zapeci.Naravno mogu se i kupiti pecene kore.

Nadjev:
-jedno pile oko 
-malo soli
-malo bibera

Način pripreme:
Pile isjeći na komade i skuhati. Kad je skuhano odstraniti kosti i kožicu. Meso iskidati na sitne komadiće.
Vodu u kojoj ste kuhali meso posoliti i pobiberiti. Svaki komad jufke umakati u vodu i slagati u tepsiju.
Između jufki stavljati pileće meso. Kad složite pitu pomastiti je i peći na 200C stepeni 40 minuta.
Pečenu pitu zaliti sa ostatkom vode i još malo je vratiti u rernu.


Нема коментара:

Постави коментар